someakatemia_tre1

“Porukassa on voimaa!” – #someakatemiassa opitaan turvallisessa ilmapiirissä

Pian tulee kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun uudet ryhmät aloittivat #someakatemia-taipaleensa Tampereella. Hurjaa, miten nopeasti aika on kulunut! Tämän kauden #someakatemia on ollut itselleni ensimmäinen laatuaan, ja olen päässyt myös valmentamaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Kokemus on ollut erittäin positiivinen ja tapaamisista on tullut mieluisa rutiini työviikkojen keskelle.

Tällä kertaa Tampereen #someakatemiassa on ollut mukana osallistujia yhdeksästä yrityksestä, jotka ovat jakautuneet kahteen pienryhmään. Olemme tavanneet syksyn ja talven ajan säännöllisesti parin viikon välein ja käyneet läpi eri some-markkinoinnin osa-alueita. Osallistujat ovat päässeet muun muassa asettamaan somelle tavoitteita, suunnittelemaan julkaisuja, opiskelemaan maksullista mainontaa ja sitä kuinka tuloksia mitataan ja seurataan.

Vajaassa kuudessa kuukaudessa osallistujat ovat tulleet tutuiksi ja jokaisen toimialaan on päässyt tutustumaan kunnolla. Pienten ryhmien toiveita on ollut helppo kuunnella ja siten koulutuksesta on päässyt räätälöimään mahdollisen ryhmälle sopivan.

#someakatemiassa, kuten kaikissa meidän valmennuksissa, edetään keskustelu edellä. Onkin ollut todella mielenkiintoista keskustella eri alojen toimijoiden kanssa ja pohtia yhdessä, millaisia mahdollisuuksia some tuo osallistujillemme. Porukassa keskustellessa osallistujat saavat myös ideoita ja tukea toisiltaan. Osallistujien mukaan on ollut helpottavaa huomata, että muutkin painivat samojen kysymysten äärellä ja että kysymyksiin saa myös helposti vastauksen. Keskustelua ja sparrailua on jatkettu aktiivisesti myös #someakatemian Facebook-ryhmässä tapaamisten välillä, jolloin apu on ollut aina saatavilla.


“#someakatemiassa on henkilökohtainen ote ja turvallinen ilmapiiri: jokaisen firmaa käsitellään ja ruoditaan huolella ja yhdessä pohditaan uusia ideoita ja makustellaan sitä mitä keksitään. Ryhmässä voi hyvillä mielin kysyä tyhmätkin kysymykset ja heittää raakileidean porukalle pohdittavaksi. Porukassa on voimaa!”

– Tiikku Kuuru, Fiilis Fitness

  someakatemia_tre2

 

#someakatemian yksi tärkeimmistä jutuista on säännöllisyys ja pitkäjänteisyys. Somen haltuun ottaminen kun ei käy käden käänteessä, vaan rutiinien muodostumiseen tarvitaan aikaa, ja oppeja on tärkeää päästä kertaamaan useasti #someakatemian aikana. Säännöllisten tapaamisten lisäksi osallistujat ovat täyttäneet itsenäisesti Somen käsikirjaa, eli omaa some-strategiaansa, tapaamisten välissä, jolloin some-asiat ovat pysyneet mielessä viikoittain.

 

”Someakatemia on ollut meille erittäin hyödyllinen. Tasasin väliajoin olevat tapaamiset ”pakottavat” meidätkin olemaan aktiivisia ja tekemään asioita meidän sosiaalisen median eteen. Varsinkin se suunnitelmallisuus mihin meitä tapaamisilla pyritään ohjaamaan on erittäin tärkeää.”
– Ossi Ojala, Getaway – room escape Tampere


On ollut mielenkiintoista seurata omaa kehittymistä valmentajana, mutta myös osallistujien huimaa kehitystä somettajina. Osallistujat ovat selkeästi kokeneet oivalluksia ja oppineet uusia tapoja somen päivittämiseen. Tulokset puhuvat myös puolestaan: moni on saanut startattua tuloksellisen maksullisen mainonnan käyttämisen ja useat ovat kasvattaneet seuraajamääriään kohderyhmää puhuttelevilla sisällöillä.

 

”Vaikka ryhmässä on paljon erilaisia aloja ja tarpeita, käydään juttuja läpi niin vaihtelevin case-esimerkein, että taatusti jokainen saa vastauksia ja uutta faktaa, sekä hienoa saada jokaiseen, ehkä välillä hölmöönkin kysymykseen harvinaisen laaja ja kattava vastaus, myös siihen, mitä ei edes osannut kysyä mutta liittyy oleellisesti käsillä olevaan asiaan.”

– Jenna Ylikoski, Huikea Oy

 

#someakatemian tavoitteena on, että kahdeksan kuukauden jälkeen yrittäjillä olisi eväät oman somen tulokselliseen pyörittämiseen. Näyttää siltä, että pääsemme tavoitteeseen heittämällä, sillä sen verran innokkaita oppijoita akatemialaisemme ovat!

Kiinnostaisiko sinuakin osallistua #someakatemiaan? Uudet ryhmät aloittavat myöhemmin tänä vuonna sekä Tampereella että Helsingissä, joten ole ihmeessä yhteydessä, niin pistetään teidänkin yrityksen some ajan tasalle!

-Annukka

7.2.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top