IMG_3486

Parasta yrittäjyydessä: perjantait

Viikonloppu kolkuttelee jo nurkan takana ja monella se on ehkä jo starttaillutkin. Tämän postauksen tavoittavuuden kannalta voisi olla ihan hyvä, että itsekin olisin jo siirtynyt viikonloppuun orientoivan Ben&Jerry’sini kanssa tietokoneen ääreltä takapihan terassille ja kirjoitus olisi ollut jo tunteja sitten vielä toimistoillaan päivystävän väen luettavissa. Etenkin kun täällä Tampereella sää on sellainen, että porukka on toivottavasti lähtenyt syksypiknikille tai auringonottoon töistä vapauduttuaan, eikä näin ollen ole naama kiinni somessa edes primetimeen. No, se olisi kokonaan toisen julkaisun aihe, mutta jotta venyttäisin omaa työviikkoani vielä hieman, niin rupesin pohtimaan viikonloppuja ja lomia yrittäjän kannalta.

Alusta asti olemme Johannan kanssa olleet tarkkoja riittävästä vapaa-ajasta. Ahkeruus ja aikaansaavuus katsotaan töiden valmistumisesta ja tyytyväisistä asiakkaista, ei siitä, kuinka monta viikkotyötuntia saa plakkariin joka viikko. Hurja Median puhelimiin ei vastailla iltaisin tai viikonloppuisin, paitsi ehkä joskus. Yksi yrittäjyyden parhaita puolia onkin se, että useimmiten voi hoitaa työt silloin, kun niitä tehokkaimmin saa tehtyä. Tälle viikolle on mahtunut aamuseitsemältä aloitettu aamu, iltayhdeltätoista päätetty työpäivä, työskentelyä puistossa, kahvilassa ja kotona sekä siviiliasioiden hoitamista toimistoaikana, mikä ei ilman joustavia työaikoja olisi onnistunut.

Nämä perjantai-iltapäivät taas harvoin ovat niitä hohdokkaimpia hetkiä. Kaikki se, mikä viikon aikana on jäänyt, unohtunut tai siirtynyt, täytyy saada pakettiin, jotta voi rauhassa pyhittää viikonlopun vapaa-ajalle. Onneksi deadline-ihmisenä pieni paine saa aina toimimaan asteen vauhdikkaammin ja ainakin omalla kohdallani työn laatu onnekseni säilyy samana, ellei jopa parempana. Näistä hetkistä on kuitenkin useimmiten luova ajattelu ja työn rentous kaukana.

Jollain kierolla tavalla kuitenkin pidän näistä hetkistä. Tiedän, että edessä on kaksi ihan vaan itselleni pyhitettyä päivää. Tiedän, että kun pääsee hetkeksi irti töistä, niin tykkään taas maanantaina ihan älyttömästi tästä mitä teen. Tiedän, että teen tätä vaan itseäni varten. Keneltäkään ei tule sanomista, vaikka jättäisin hommat nyt tähän ja ehkä juuri siitä syystä, ei käy mielessäkään jättää niitä vaan tähän.

Ajatukset siirtyvät pikkuhiljaa jo viikonlopun viettoon ja käyn päässäni läpi tapahtumia. Luvassa on puolimaratonia, rapujuhlia, aikaa sisarusten kanssa ja ihan vaan olemista. Ei, mutta tosiaan… Huomenna on tulossa livekuvia asiakkaan tapahtumasta, joita täytyy päivittää someen. Apua, lauantaitöitä! Viime viikolla puhelin hälytti myös lauantaiaamuna samasta aiheesta, eri asiakkaan kohdalla tosin. Apua, lauantaitöitä! Osittain tämä tiukka linja viikonloppujen ja lomien suhteen on siis ehkä omaa illuusiota, mutta ei kerrota kenellekään. Ainakaan minulle itselleni. Niin pitkään kuin yrittäjä on onnellinen, annetaan hänen elää siinä uskossa, että hän hallitsee omia aikataulujaan täysin ja tekee töitä vain työaikoina.

Rentouttavaa ja aikatauluttamatonta viikonloppua ihmiset!

Vilma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11.9.2015

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top