IMG_2099

Parasta yrittäjyydessä osa 2: oikeasti mielekäs työ!

”Tee työtä, jolla on tarkoitus”, kehotti puolustusvoimat taannoissessa kamppiksessaan. Tärkeän työn tekeminen mainitaan usein kriteerinä unelmien työpaikalle ja muistanpa itsekin keränneeni yläasteella opinto-ohjauksen tunnilla pojot kotiin vastaamalla kysymykseen unelma-ammatista, ettei sillä ole varsinaisesti väliä, kunhan olen työssäni onnellinen ja työllä jota teen, on jotain merkitystä.

Toki jokaisella työllä ja ammatilla on tarkoituksensa, eikä vähäisimpänä tietenkään tekijälleen. Minä pohdin tätä paljon vielä opiskeluaikana ammattikorkeassa. Välillä tuntui, etteivät tradenomin paperit johda riittävän käytännönläheiseen ja merkitykselliseen työhön. Viime aikoina olen miettinyt omaa työtäni paljon ja on ollut ilo huomata, että tässä se on. Olen itse rakentanut sen tärkeän työn itselleni, jossa saan myös olla avuksi muille ihmisille. En ehkä samalla tavalla, kuin joskus asian päässäni ajattelin, mutta juuri tähän tilanteeseen ja minulle sopivimmalla mahdollisella tavalla.

Viime viikolla käynnistynyt Some-akatemia on yksi suuri syy näihin ajatuksiin. Ajatus Some-akatemiasta syntyi, kun pohdimme kuinka voisimme tarjota palveluitamme pienille yrityksille ja kivijalkaliikkeille. Huomasimme, että siellä tarvetta some-sparraukselle totta totisesti olisi, mutta resurssit eivät riitä millään. Meidän Somen käsikirja maksaa helposti koko vuoden markkinointibudjetin verran, liekö edes riittää.

Kun yrityksen johto, myynti, markkinointi ja hr toimii samassa yksikössä, yrittäjässä itsessään, ei valmennusta varten tarvita suurta neukkaria, kuten suuria yrityksiä valmentaessamme. Sen sijaan samaan tilaan mahtuu väkeä useammasta yrityksestä ja kun heillä kaikilla on paljon yhtäläisyyksiä työssään, samankaltaisia asiakkaita, yhteisiä haasteita, toisiaan muistuttavia unelmia, ei porukan välinen keskustelu voi ainakaan pahasta olla. Päätimme yhteistyössä Tampereen Kauppayhdistyksen Säätiön kanssa kerätä useampia somesta kiinnostuneita yrityksiä yhteen ja järjestää heille yhdeksän kuukauden mittaisen valmennusrupeaman. Nyt meillä on kahdeksan huikeaa tamperelaista kivijalkaliikkeen yrittäjää mukana ja Some-akatemia on juuri startannut.

Ja voi että, olen niin innoissani tästä! Innolla olen seurannut käynnissä olevaa Hämeenkadun elävöittämistä. Ehkä viime aikoina liian vähille jäänyt matkustelu on tehnyt tehtävänsä ja kuvittelen nykyään viilettäväni Hämeensillalta rautatieasemalle rinkka selässä ja Tampereen murrekin kuulostaa oululaisen korvaan vieraalta kieleltä, mutta ihan totta, kyllä keskustassa on mielestäni aistittavissa eurooppalaisen suurkaupungin fiilistä. Tai ainakin vähän jotain sen suuntaista. Korttelit kätkevät sisäänsä toinen toistaan ihanampia putiikkeja ja puoteja, joista löytää vaikka mitä aarteita. Jos me omalla työllämme pystymme edes hiukan auttamaan noita yrityksiä siinä, että tamperelaiset löytäisivät heidät jatkossakin, niin voimme sanoa onnistuneemme. Ihan jo siksi, että se pelastaisi minut verkkokauppojen käyttämiseltä jatkossakin ja saisin myös vastedes tehdä liian nopeita päätöksiä, heräteostoksia ja hyödyntää hyvää asiakaspalvelua.

Joten tehtävä teille kaikki tamperelaiset! Menkää vaikka nyt heti viikonloppuna ihan ajan kanssa keskustaan. Nautiskelkaa siitä fiiliksestä, kauniista kotikaupungistamme, kaikista sen tarjoamista jutuista, ihanista pienistä ja vähän isommistakin liikkeistä, joissa palvelu on kohdillaan. Näin neljä vuotta Tampereella viettäneenä kaupungin lumo unohtuu aina ajoittain, joten voin vaan kuvitella, että koko ikänsä täällä asunut ei aina muista katsoa ympärilleen. Pidetään kuitenkin yhdessä huoli siitä, että Tampere pysyy eläväisenä vielä pitkään!

terkuin Vilma <3

IMG_1995

 

19.9.2015

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top