Cmadfi_blogikuva

Ovatko teidän tykkääjänne aktiivisia faneja?

Miten Iron Sky -elokuva onnistui keräämään 10 % budjetistaan joukkorahoituksella? Miten partiotapahtuma keräsi some-viesteilleen 2,8 miljoonaa näyttöä yhden leirin aikana? Entä miten Pikku Kakkonen sai sadat suomalaiset laulamaan Postilaulua some-videoille kesken arki-iltapäivää?


Vastaus on aktiivisessa fanikunnassa. Näillä kaikilla kolmella toimijalla on faneja, jotka mielellään tuottavat rakastamalleen brändille sisältöjä, tukevat heidän toimintaansa ja markkinoivat sitä omille ystävilleen. Mutta nämä ihastuneet fanilaumat eivät ole syntyneet sattumalta, vaan pitkäjänteisen yhteisömanageroinnin seurauksena.

Osallistuin tammikuun neljäntenä maanantaina yhteisömanagereille suunnattuun CMADFI-tapahtumaan. Tapahtuman juuret ovat Yhdysvalloissa, mutta somea rakastavien suomalaisten pirtaan yhteisömanageri-päivä sopii erinomaisesti. Päivä avasi erinomaisesti niitä monia mahdollisuuksia, joilla yhteisömanagerien taidot voivat yrityksiä ja yhdistyksiä hyödyttää.

 

Community managerit – kuten englanniksi titteli kuuluu – tekevät työtä verkkoyhteisöjen parissa. Nämä yhteisöt voivat olla harrastajaporukoita, yhdistysväkeä tai liiketoimintaa harjoittavien yritysten asiakkaita. Suomessa titteli on vielä jäänyt vähemmälle käytölle, mutta suurin osa some-työläisistä löytää varmasti omasta työnkuvastaan paljon sitä mitä yhteisömanagerin määritelmään kuuluu.

Yhteisömanagerin erottaa perinteisemmästä tiedottajasta tavoite osallistaa yrityksen tai yhdistyksen fanit osaksi toimintaa. Esimerkiksi Iron Sky -elokuvan kohdalla tämä on tarkoittanut ideointia, rahoittamista ja markkinointia.

Kun yritys osallistaa tykkääjänsä, sitouttaa yritys heidät brändiinsä. Osallitetusta tykkääjästä tulee vakiasiakas ja brändilähettiläs. Jos tykkääjä on ottanut aikaa iltapäivästänsä laulaakseen televisio-ohjelman tunnussävelmää Facebookin live-videolle, hän takuuvarmasti myös katsoo tai ainakin suosittelee sitä ohjelmaa.

 

Me Hurja Mediassa teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että asiakkaidemme some-tykkääjät sitoutuvat entistä vahvemmin asiakkaidemme some-sisältöihin. Siksi päivittäiseen työhömme kuuluu kunkin asiakkaamme kohderyhmän tarkka seuraaminen ja sen tarpeisiin vastaaminen. Kun tuotamme sisältöjä, joiden tiedämme kiinnostavan näitä kohderyhmiä, voimme nähdä kuinka työmme tuottaa entistä sitoutuneempia faneja.

Sen lisäksi, että kuuntelemme tarkkaan näitä kohderyhmiä, käymme myös jatkuvaa keskustelua heidän kanssaan. Kun keskustelu pysyy aktiivisena, näemme herkästi myös ne heikot signaalit, joiden avulla voimme ennustaa tulevia trendejä. Tällainen tietotaito on asiakkaillemme liiketoiminnallisesti kullanarvoista tietoa.

Kuten sanoin jo aiemmin, aktiiviset faniryhmät eivät synny yhdessä yössä. Pitkäjänteinen, suunnitelmallinen yhteisömanagerointi ja sen kautta saatu ymmärrys omasta asiakaskunnasta voi parhaimmillaan nostaa yrityksen liiketoiminnan uudelle tasolle. Sillä mitä yritykset olisivat ilman uskollisia asiakkaitaan?

 

Aurinkoisin terveisin

Nana

 

30.1.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top