Hurja mokkipaja

Mökkipaja inspiroi, pysäyttää ja kehittää

“Ei me ehditä olla yön yli, siinä menee hirveästi työtuntejakin. Tää viikko on paha, ei pysty irrottamaan aikaa. Nyt on vähän kiire, on tärkeämpääkin tekemistä!”  

Tuttuja kommentteja? Yrittäjänä sitä miettii miten motivoi omaa porukkaa oppimaan uutta, kehittymään ja ottamaan uusia haasteita vastaan. Yrittäjälle jämähtäminen ei ole mahdollista, jos aikoo menestyä. Samaa kehittymistahtoa- ja taitoa vaaditaan nykyään myös useimmissa työtehtävissä, puhumattakaan kun työskennellään alati kehittyvän sosiaalisen median markkinoinnin parissa.

Meidän Hurjien jokainen työpäivä on erilainen. Kyky oivaltaa, luoda uutta ja asettua asiakkaiden saappaisiin on jokaisen Hurjan tärkeimpiä taitoja. Onnistuneiden kampanjoiden, timanttisten sisältöjen ja kiinnostavien somekeskustelujen edellytyksenä ovat hyvinvoivat Hurjat tekijät ja motivoitunut, Hurja tiimi.

Kehittyminen ja uuden oppiminen ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Tarvitaan työkaluja ja aikaa. Kun kehittymiselle otettu aika käytetään oikein, tulokset näkyvät päivittäisessä tekemisessä, uusissa ideoissa, jatkuvassa innostumisessa ja lopulta myös siellä kuuluisan viivan alla. Varmasti moni yrittäjäkollega on pysähtynyt pohtimaan samaa kysymystä. Miten tuo aika sitten pitäisi käyttää? Milloin ja missä?

Me Hurjat ollaan otettu haltuun yksi toimivaksi todettu tapa kehittää itseämme.

Mökkipajassa rakennetaan ja vahvistetaan luottamusta

Opiskeluajoilta Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemiasta jäi käteen yksi parhaimmista tiimin kehittämisen työkaluista, jokaiselle akatemialaiselle tuttu Mökkipaja. Mökkipajan perusidea on se, että pysähdytään kaiken arjen vilinän keskellä, mennään kahdeksi päiväksi mökille ja suunnitellaan jokaisen omaa lähitulevaisuutta, asetetaan tavoitteita ja saadaan tiimiltä uusia näkökulmia, työkaluja ja ideoita omaan työskentelyyn.

Mökkipajassa rakennetaan luottamusta. Mökilla voi myös kertoa rehellisesti henkilökohtaisista asioistaan jotka kokee, että myös työyhteisön on hyvä ymmärtää. Asiat jäävät aina mökin seinien sisäpuolelle. Jokaisen puheenvuoroa kunnioitetaan ja kuunnellaan. Samalla opitaan ymmärtämään paremmin toisiamme.

Kiteyttäisin Mökkipajan annin näihin kolmeen sanaan: Pysähdy, ymmärrä, opi.

On raikas syysaamu, keltaisen oranssit vaahteranlehdet laskeutuvat tuulen ravistelemina järven pintaan. Laiturin päästä ajatus kiitää vastarantaakin pidemmälle, omaan identiteettiin. Kuka minä olen ja mitä minä haluan?

Mökkipajassa annetaan jokaiselle aikaa jakaa ajatuksiaan omasta ammatillisesta osaamisestaan juuri nyt, siitä minne on menossa ja miten. Yhdessä heitetään ajatuksia ja keskitytään tiimillä yksilön osaamisen kehittämiseen. Kun opit tuntemaan toisen haaveet ja unelmat, ymmärrät häntä paremmin myös työpäivien lomassa.

Jokaisen meistä on hyvä pysähtyä välillä ja tarkastella missä on juuri nyt, ja miten tähän on päätynyt. Mitä kuluneen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua? Mitä on opittu? Rikkautta on palata omiin, vuosi tai puoli vuotta sitten kirjoittamiin tavoitteisiin. Moniko niistä on toteutunut, ylittynyt tai yllättänyt?

Jokainen asettaa itselleen kehittymistavoitteet puolen vuoden päähän sekä näille mittarit. Missä olen nyt? Minne olen menossa? Miten pääsen tavoitteisiin ja miten mittaan sinne pääsyä? Somestrategiat ovat meille arkipäivää, mutta strategiat ohjaavat myös Hurjien tekijöiden kehittymistä työssä.

Sijainnilla on merkitystä. Yön yli ololla on merkitystä. Poistuminen normaalista työympäristöstä, toimistolta tai etätyöpaikoista keskelle luontoa rajaa ajatukset vain tuohon hetkeen. Kun ollaan yön yli, kenelläkään ei ole kiire lähteä ja tulee tutustuttua myös työn ulkopuolella. Keskustelu jatkuu läpi illan.

Syysaamu, venyttelet hyvin nukutun yön jälkeen makeasti mökin olohuoneessa syyssateen piiskatessa ikkunaan. Tunnet taas asteen paremmin itsesi ja olet rauhallista intoa uhkuen valmis tulevaan viikkoon. Tiedät mitä haluat ja minne olet menossa. Tiedät että sinulla on tiimi, joka jeesaa pääsyäsi sinne. Tiedät, että sinua ymmärretään.

Mökkipajassa syntyy aina myös kasa ideoita ja ehdotuksia koko Hurja Median kehittämiseen. Mökkipajassa syntyy päätöksiä, jotka vievät koko tiimiä eteenpäin. Kaikki perustuu siihen, että jokaiselle annetaan aika ja jokainen saa keskittyä hetken itseensä. Tärkeää on se, että jokainen Hurja tekijä on kokenut Mökkipajan itselleen merkitykselliseksi ja hyväksi tavaksi kehittää itseään. Mökkipaja on meille yksi tapa pitää huolta toisistamme ja yhteisen vision toteutumisesta. Kaikki perustuu prosessiin, joka syntyy oikeiden kysymysten, pohdintojen, keskustelun ja rauhoittumisen kautta.

Kuulisin enemmän kuin mielelläni, oletteko kokeilleet jotain vastaavaa teidän firmoissa tai onko jotain muita hyviä käytäntöjä joita kannattaisi kokeilla? Kerron mielelläni tarkemmin miten Mökkipaja oikein toimii ja kuulen miten teillä on ohjattu porukkaa kehittymään ja oppimaan uutta!

XXX, Johanna

30.10.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top