Helsingin Hurjat MOWin synttäreillä. Kiitokset Reetta Kalliolle kuvasta!

Mistä syntyy Hurja energia?

Reilu kuukausi ”Vain Hurja elämää” takana. Vauhtia on ollut sanalla sanoen hurja. Itselleni tärkeiksi aiheiksi työelämässä ovat nousseet johdonmukaisesti kulkevat prosessit, tiimityö ja nyt uusimpana Hurja energia. Nämä kolme asiaa siivittävät meitä yrityksenä mukavasti kohti menestystä.

Hurja Media on pieni, mutta sitäkin pippurisempi poppoo, joka hengittää Hurjaa energiaa. Hämmästyin aluksi Hurja Median tavasta ja asenteesta tehdä asioita. Mietin, että mitkä ovat niitä tärkeitä juttuja joiden ansiosta tämä poppoo menee näin hyvässä fiiliksessä eteenpäin? Muutaman päivän asiaa pureskelleena ymmärsin pari avainkohtaa, jotka selittävät mistä Hurja energia oikein kumpuaa.

Tiimin rakentamisen tärkeys

Hurja energia lähtee yrityksessä työskentelevistä ihmisistä ja heidän yhteisistä henkilökemioistaan. Kuten kaikissa yrityksissä: ihmiset tekevät yrityksen ja sen työskentelykulttuurin. Elän ja innostun henkilökohtaisesti toimivasta sekä monipuolisesta tiimistä. Ymmärsin aiemmassa työpaikassani, että kaltaiseni ”riemupetteri” kaipaa työparikseen analyyttisen ja sanotaanko itseeni verraten rauhallisemman työparin. Ei mennyt kauan tajuta, että Helsingin tutkaparini Nana on itselleni lähes täydellinen työpari.

Asiakkaidemme etu on, että Hurjan tiimi koostuu monipuolisista persoonista, joilla on omat vahvuutensa. Tiimidynamiikka on Hurjalla suoraan sanottuna aivan loistava, joten se, että meillä on yhdessä hauskaa luo automaationa hyvää ja Hurjaa energiaa.

Vapaus ja vastuu toimia parhaaksi näkemällä tavalla

Pieni tiimi, suuri vastuu ja sitä myötä luottamus asiantuntijan päätöksiin. Hurja energia koostuu tiimin lisäksi vapaudesta ja vastuusta tehdä työ parhaaksi näkemällä tavalla. Tärkeä osa yrityksemme projektiluontoista sekä luovaa työtä on luottamus henkilöstön ja johdon välillä. On nykypäivää, että jokaisella on vapaus olla itsensä johtaja työelämässä ja tehdä päätöksiä yrityksen edun mukaisesti.

Hurja energia näkyy lähes päivittäin työntekijöiden panoksessa, kun onnistumisia tulee vastuun kautta. Mikä ruokkii paremmin onnistumisia kuin onnistuminen?

Mahdollisuus kehittyä osaajana

Kehittyminen alan osaajana on kolmas tärkeä osa Hurjaa energiaa. Kävin toissa viikolla ensimmäisen palautekeskusteluni läpi ja silloin ymmärsin työntekijän merkityksen tälle yritykselle. Pelkkä kysymys ”mihin suuntaan haluaisit kehittyä?” kasvatti luottamusta itseni ja boss ladiesien Johannan sekä Vilman välille.

Meidän alalla ei ole mahdollisuutta jäädä lepäämään laakereilleen vaan halu uudistua pitää lähteä selkärangasta. Eikä tämä ole yhtään huono juttu. Mulla on muutama kohta mitä haluan kehittää ja uskon siitä olevan nyt ja tulevaisuudessa paljon iloa myös asiakkaillemme. On mukava huomata lähes uutena työntekijänä, että osaamisestamme ja sen kehittämisestä pidetään huolta. Iso osa Hurja energiaa on välittäminen ammattitaidostamme. Panostaminen henkilöstön osaamiseen on kuin laittaisi sitä kuuluisaa rahaa pankkiin.

Yhteennivottuna Hurja energia koostuu monipuolisesta tiimistä, vapaudesta ja vastuusta sekä yrityksen tahtotilasta kehittää meitä ammattilaisina.

Mistä teidän yrityksenne energia koostuu?

Hurjin terveisin,

#HurjaJari

*Kuvassa Helsingin Hurjat MOW 1v synttäreillä. Kuvasta kiitokset Reetta Kalliolle!

27.2.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top