Jenni_blogiesittely

Mediavelho Jenni Junkala liittyy Hurjan tiimiin

Uuden ihmisen kohtaamisessa on aina jotain maagista. Kädet tuntuvat veltoilta ja nimi katoaa muistista heti, kun sen on kuullut. Silti hymyilyttää ja vatsassa muljahtaa mukavasti. Edessä seisoo vieras, joka on täynnä kätkettyjä mysteereitä. Mistä hän on tullut, minne menossa? Millainen tarina hänellä on kerrottavanaan? Koska jokaisellahan meistä on tarina. Ja niitä tarinoita sosiaalinen media on täynnä.

Osan tarina on Instagram-kuva henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskusta trooppisella paratiisirannalla. Toisen tulikivenkatkuinen kirjoitus Facebookissa. Kolmannen ehkä 140 merkkiä Twitterissä. Ja näistä tarinoista syntyy kokonaisuus, jollaisia ei löydy kuin yksi tästä maailmasta.

Minun tarinani alkoi toimittajana. Olen ammattikorkeasta kirjoittavaksi toimittajaksi valmistunut medianomi ja työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta Suomen suurimmissa mediataloissa: Alma Medialla, MTV:llä ja Sanomilla. Nyt viimeistelen organisaatioviestinnän maisteriopintoja Jyväskylän yliopistolla.

Kun aloin opiskella toimittajaksi, suhtauduin intohimoisesti kirjoittamiseen. Se oli jotain, jota janosin. Halusin pukea tarinoita ihmisistä ja ilmiöistä sanoiksi. Koostaa sivukaupalla kirjaimia. Selittää ummet ja lammet kaikesta. Kunnes Facebook tuli. Rakastuin siihen ja sen jälkeen tulleisiin sosiaalisiin medioihin.

En enää halunnut kertoa pelkästään maratonimuotoisia tarinoita, vaan niiden tiivistäminen kuvaan tai 140 merkkiin alkoi tuntua kutkuttavalta. Kuinka vangita yksi hetki, kokemus tai ajatus niin, että jokainen sen todistava innostuu siitä samalla tavalla kuin minä itse? Kuinka tavoittaa ne tyypit, jotka ajattelivat kuin minä? Miten mitata onnistumisia ja oppia niistä?

Samoja kysymyksiä mietin asiakkaiden kanssa. Organisaatioviestintää opiskellessa olen oppinut Suomen huippuviestijöiltä, kuinka kaikki lähtee strategisesta ajattelusta, ja että ilman analytiikkaa tuloksista ei oteta kaikkea irti.

Tarpeen tullessa käärin hihat ja ryhdyn toimeen, mutta osaan myös tuumata. Kutkuttavien sisältöjen parissa olen omimmillani, mutta rakastan sitä, että pääsen innostamaan myös muita. Asiakkaat saavat nauttia opeistani niin, että teen merkityksellisiä ja oikein kohdennettuja sisältöjä – mutta nopeasti –, ja ratkaisen tilanteen kuin tilanteen.

Nyt tarinani on tuonut minut viidentoista Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen Tampereelle. Kesäkuun alussa minusta tuli Hurja tekijä. Tampereen #someakatemiassa tartutan intoni muihin, autan löytämään äänen yritykselle ja ottamaan kaiken mahdollisen irti sosiaalisesta mediasta. Kun en valmenna, hion aivonystyröitäni huippusisältöjen parissa. Saisinko kuulla seuraavaksi sinun tarinasi?

Nähdään Tampereen #someaamupalalla 8. kesäkuuta tai vähän myöhemmin muualla – vaikka Helsingissä!

Jenni

5.6.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top