HHJ_kansi_Johanna

Hurjan hyvä joulu: Ympäristöstä iloa pienille ja suurille

Perspektiivi tekee välillä hyvää. Pitää katsoa lähelle, jotta voi nähdä yksityiskohdat ja vaalia laatua. Pitää katsoa myös kauas ja kollegani Nanan sanoin, nähdä metsä puilta. Tämä ohje on yksi tärkeimpiä niin itselle, kumppaneille kuin asiakkaillekin!

Metsän näkemisessä on kyse siitä, että huomisen lisäksi mielessä on loppuvuosi, ensi vuosi ja viiden vuoden tavoitteet. Some elää hetkessä, mutta pitkäjänteinen työ tuo tuloksia. Yksittäiset nostot vaikuttavat aikansa, mutta luottamus ja lämpö syntyy ajan kanssa. Niin meidän ja asiakkaidemme kuin asiakkaidemme ja heidän asiakkaidensa välille. Luottamuksen kautta syntyvät tulokset ja parhaat kohtaamiset.

Tänä vuonna on katsottu, etsitty ja löydetty monta metsää. Ilokseni olen päässyt rakentamaan kymmeniä Somen käsikirjoja ja strategiatöitä tiiviisti asiakkaidemme kanssa. Kun tiimiä ohjataan oikeilla työkaluilla oikeiden kysymysten äärelle, syntyy timanttisia oivalluksia ja suunnitelmia.

Vuosi on tuonut tullessaan myös monta isoa ja pientä muutosta, ehdotusta, sopimusta, tiukkaa tilannetta ja onnistumista. Jokaisesta näistä olen superonnellinen saadessani jakaa ne teidän, asiakkaidemme, kumppanien ja Hurjien tekijöiden kanssa! Nyt on aika kiittää kuluneesta vuodesta. Haluan osoittaa Hurjan joululahjoitukseni Lastenklinikoiden Kummeille*, tuomaan iloa pienille potilaille sairaaloihin.

Oma elämä järkkyi ala-asteiässä, kun kouluterveydenhoitaja terveystarkastuksessa kuuli sydämestäni sivuäänen. Onneksi näin kävi, sillä tarkastuksen jälkeinen tapahtumaketju johti siihen, että pääsin ajoissa hoitoon ja sydämessäni ollut reikä saatiin korjattua Helsingin lastenklinikalla pienin toimenpitein eikä rintaani tarvinnut avata. Onni ja kiitos tarkkakorvaiselle kouluterveydenhoitajalle, joka ammattitaidollaan pelasti tilanteen.

Lastenklinikan sydänosastolla leikkauksesta toipuminen Star Wars -elokuvien ja pellevieraiden avustamana toi iloa omiin ajatuksiin, pelkoihin ja epävarmuuteen. Ympäristöllä on pelottavien asioiden äärellä iso merkitys. Oikeanlaisella tekemisellä sai ajatukset pois ikävistäkin asioista ja toipuminen oli vikkelää. Haluan, että jokainen lapsi saa tarvitsemansa hoidon ja että sairaalapäiviin löytyy virikkeitä.

Virikkeitä ja tekemistä tarvitsee niin pieni kuin isokin ihminen, niin sairas kuin tervekin. Jos suorittamiseltaan ei anna aikaa omille asioille tai tee niitä juttuja joista nauttii, onko se elämää? Ympäristöllä on merkitystä, myös työympäristöllä. Myös töissä pitää voida hyvin, ja tilojen tarjoiltava sopivasti virikkeitä.

hurja joulublogiYmpäristö jossa toimimme ei ole pelkästään seinä ja katto, sisustus ja tavarat. Se on myös ihmiset joiden kanssa me työskentelemme päivittäin. Kiitos tästä vuodesta ja uusin kujein uuteen vuoteen. Rakkautta ja lämpöä jouluunne!

XXX, Johanna

Hurjan hyvä joulu: Me Hurjat lahjoitamme tänäkin vuonna joululahjavarat hyväntekeväisyyteen. Jokainen meistä Hurjista on valinnut oman kohteensa ja jokaisen tarinasta on luvassa bloggaus vielä ennen joulua, joten stay tuned!

*Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana.

13.12.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top