HHJ_kansi_Vilma (1)

Hurjan hyvä joulu myös saimaannorpille ja suomalaisille metsille

Joulu lähestyy. Ihan kohta on aika sulkea työkone muutamaksi päiväksi ja pistää sähköpostin lomaviesti tulille.

Tänä vuonna olen erityisen onnellinen siitä, että hektisen vuoden päätteeksi olen ottanut aikaa jouluvalmisteluille ja viritellyt joulufiilistä jo etukäteen. Ehkä jonkun joulukuussa kanssani aikaa viettäneen mielestä hieman liikaakin, mutta olen pohjustanut tulevaa taukoa niin huolella, ettei lomamoodiin siirtymiseen vaadita kuin yksi automatka kohti pohjoista.

Minulle nämä hengähdystauot kerran vuodessa ovat olleet elinehto. Se pakottaa vähintään kerran vuodessa oikeasti asettumaan aloilleen ja ottamaan rauhallisesti. Jos on sitä lomailijatyyppiä, jonka mielestä jokaiseen kunnon lomaan kuuluvat olennaisena osana to-do-listat, kymmenien tuntien matkustamisesta puutunut takapuoli, etukäteen laadittu pinterest-taulu, tarkka budjetointi ja tiukat aikataulut, niin joskus kannattaa pitää myös lomaa ilman lomaa.

Välttämättähän kaikille joulu ei ole se sopivin hetki rauhoittumiseen, mutta jokaisen, ja erityisesti jokaisen yrittäjän, olisi varmasti hyvä miettiä missä, milloin ja miten saa nollattua ajatukset ja otettua aikaa ihan vaan itselle. Ainakin sen yhden kerran vuodessa.

Meidän Hurja Median jengi tällä hetkellä on aikamoinen. Syksy ja alkutalvi on ollut tekemisentäyteinen. Vuoden aikana on valmistunut viisi #someakatemia-poppoota, on tehty useita strategioita ja rinnalla ovat pyörineet monet kiinnostavat ylläpitoprojektit. Sen lisäksi, että olemme kehittäneet uutta jo pidempään kuviossa olleiden asiakkaiden kanssa ja aloittaneet aivan uusia projekteja, olemme työstäneet paljon myös Hurja Median omia juttuja. Koko meidän jengi on ollut minun ja Johannan suurena apuna, ja on valtava rikkaus, että kasassa on sellainen porukka, joka pystyy ja haluaa antaa ajatuksiaan firman kehittämiseen ihan päivittäin.

Olemme koko Hurja Median pienen iän puhuneet siitä, että kaikki on mahdollista ja työntekijämme saavat olla ja toivottavasti ovat mukana viemässä firmaa eteenpäin. Tämän toteuttaminen käytännössä on kuitenkin osoittautunut haastavammaksi kuin olimme ajatelleet. Olemme huomanneet, että se ei vaan toteudu itsestään, vaan on mietittävä miten ja missä porukkaa otetaan mukaan kehittämistyöhön. Pikkuhiljaa olemme kuitenkin onnistuneet tuomaan tämän osaksi päivittäisiä ja viikoittaisia rutiineja. Kun ollaan matkalla kohti unelmien työpaikkaa, niin ketkä olisivat parempia kertomaan, mitä tehdä, kuin ne tyypit, jotka sitä unelmiensa duunia meillä päivittäin tekee.

Halusimme jatkaa tätä ajatusta myös tämän vuoden joululahjoissamme ja siksi päätimme antaa hurjan hyvää joulumieltä kaikkiaan viidelle meille tärkeälle taholle. Tänäkin vuonna olemme siis lahjoittaneet joulumuistamisiin varatut rahat hyväntekeväisyyteen ja te asiakkaamme, yhteistyökumppanimme, ystävämme ja tuttavamme olette saaneet lukea meidän jokaisen joulutervehdyksen blogitekstin muodossa.

Mutta sitten takaisin siihen joulumieleen. Minulle tehokkain tapa irtautua työkuvioista ja kirkastaa ajatuksia on metsään meneminen. Luonnossa liikkuminen kuuluu jokaiseen päivääni, lomaani ja myös jokaiseen jouluuni. Kotona Tampereella metsään on vähän pidempi matka, mutta yksi joulun parhaista jutuista on se, että sitä vietetään paikoissa, jossa heti takapihalta aukeavat talviset metsämaisemat.

Arvostus luontoa kohtaan on peruja vanhemmiltani ja isovanhemmiltani ja siksi koen, että meillä jokaisella on suuri vastuu pitää huolta ympäristöstämme ja varmistaa, että saamme nauttia suomalaisesta luonnosta vastedeskin. Tämän takia minulle oli itsestään selvää, että haluan toivottaa myös Hurja Median puolesta hyvää joulua suomalaiselle luonnolle ja lahjan vie perille Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Ihanaa joulunaikaa jokaiselle ja kiitos tästä vuodesta!

 

22.12.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top