HHJ_kansi_Nana

Hurjan hyvä joulu: Mielenrauhaa jokaisen juhlaan

Siitä on aikaa kun olen viimeksi kirjoittanut Joulupukille. Toiveeni Spice Girls -nukeista ja Ville Valo -pyyhkeestä ovat vuosien varrella muuttuneet suuremmiksi ja abstrakteimmiksi. Nyt jos kirjoittaisin Joulupukille, toivoisin rauhallista joululomaa itselleni, ystävilleni, sukulaisilleni, työtovereilleni sekä asiakkailleni. Ja ehkä hierontalahjakorttia.

Toiveeni joulurauhasta ja sitä kautta mielenrauhasta on sen verran iso ja abstrakti, että sitä ei yksikään markkinamies ole saanut tuotteistettua kompaktiin pakettiin. Mielenrauha on meille jokaiselle henkilökohtainen asia ja se saa jokaisen kohdalla alun mitä erilaisimmista asioista.

 

Mielenrauha on monitahoista sisäistä voimaa ja haurautta. Siinä missä se syntyy meissä mitä erikoisemmin tavoin, voi se myös järkkyä erilaisista syistä. Meillä jokaisella on joskus ollut hetkiä, jolloin olemme pohtineet oman mielenrauhamme kestämistä. Meistä jokaisella on myös erilaisia tapoja rauhoittaa itseämme silloin kun pelkäämme mielenrauhamme puolesta.

Muinaisen 4Pop-ohjelman lopussa juontaja Mikko Silvennoinen muistutti aina katsojia rakastamaan itseään. Olen kantanut tätä ohjetta mukanani teini-iästä asti. Muista rakastaa itseäsi ei estä minua kolhiintumasta elämän isoissa myrskyissä, kuten työpaikan menettäessä tai läheisen menehtyessä. Se on kuitenkin ollut minulle arvokas ohje niinä hetkinä, kun sisäiset myrskyni ovat nostaneet päätään. Kun oma riittämättömyyteni ja tekemieni mokien varjo vyöryy niskaani, avaan tietoisesti sisältäni sen oven, jonka takana asuu rakkauteni itseäni kohtaan. Prosessi on välillä hidas, ja joskus mieleni tuntuu viistävän maata pitkiä aikoja. Tähän mennessä olen kuitenkin aina lopulta onnistunut löytämään sisältäni sen rakkauden, joka varjelee ja rakentaa mielenrauhaani.

 

Jonakin päivänä omat työkaluni eivät välttämättä enää riitä. Tai voi olla, että joku rakkaistani uupuu. Suomessa jokainen kohtaa elämänsä aikana mielenterveydellisiä ongelmia, joko siten että oma tai läheisen mielenterveys järkkyy.

Uupunutta kehotetaan hakemaan apua, mutta sen saaminen ei ole niin helppoa kuin sen pitäisi olla. Ensimmäinen askel on myöntää, että tarvitsee ulkopuolista apua. Uupunut ei aina ymmärrä, että hän ansaitsee saada apua ongelmiinsa. Ensimmäisen askeleen ottamiseen voi mennä kuukausia, jopa vuosia. Jotkut eivät koskaan kykene pyytämään apua itselleen. Siksi on ehdottoman tärkeää, että silloin kun on viimein antanut itselleen luvan hakea apua, meillä on palveluita, joista on mahdollista saada helposti apua .

 

Päätimme tänä vuonna lahjoittaa Hurja Median asiakkaiden ja yhteistyökumppanien joulumuistamisiin tarkoitetut varat useampaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kun mietimme Hurjille sopivia lahjoituskohteita, oli toiveeni osoittaa osa Suomen Mielenterveysseuralle. Koen, että mielenterveydellisiin ongelmiin liittyviä stigmoja yhteiskunnassamme on murrettava ja että uupuneita tulee auttaa silloin kun heidän omat voimavaransa eivät riitä. Suomen Mielenterveysseuran joulukampanja tukee juuri tätä asiaa.

Toivotan mielenrauhaa jokaisen Hurja Median asiakkaan, yhteistyökumppanin ja ystävän juhlaan!

 

Aurinkoisin terveisin

Nana

 

Lue myös, kenelle Jenni, Annukka ja Johanna lahjoittivat hyvää joulumieltä:

20.12.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top