HHJ_kansi_Jenni

Hurjan hyvä joulu: Kukaan ei ansaitse yksinäisyyttä

Ei ole puhdasta hyvää ja pahaa, vaan jotain niiden väliltä. Täydellinen esimerkki siitä on sosiaalinen media.

Somessa on paljon pahaa. Se voimistaa vertailua toisiin ja aiheuttaa sen vuoksi ahdistusta. Toisaalta sosiaalinen media myös avaa oven uusille tuttavuuksille, kannustaa pitämään yhteyttä tuttuihin ja tuo vertaistuen lähelle.

Minulle se on ollut pelastus. Nuorena varhaiset sosiaaliset mediat olivat polkuni kaltaisteni seuraan. Vaikka välillämme oli kielimuuri tai satoja kilometrejä, olin samanmielisten joukossa. Siellä kehitin itsevarmuuttani ja itsetuntemustani ja sain hyväksyntää sellaisena kuin olin.

Nyt aikuisena uskon, etten olisi kasvanut tällaiseksi ilman yhteisöllisyyttä internetissä. Senpä vuoksi hakeuduinkin töihin sosiaalisen median pariin. Vieläkään en ole sokea sen huonoille puolille, mutta näen myös sen monet mahdollisuudet.

Tänä jouluna me Hurjat valitsimme viisi hyväntekeväisyyskohdetta, joille lahjoitimme asiakkaiden joulutervehdyksiin varatut rahat. Minun valintani oli HelsinkiMissio. Olen ollut pitkään järjestön lahjoittaja, sillä se palvelee minusta yhtä tämän päivän koskettavimmista vitsauksista: yksinäisyyttä.

Uskon, että jokainen on kokenut jossain vaiheessa elämäänsä yksinäisyyttä. Joillain yksinäisyys kestää hetken ja liittyy tiettyyn elämäntilanteeseen, toisilla läpi elämän, mutta jokaisen yksinäisen kokemus on yhtä merkityksellinen ja koskettava.

HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä lapsia, nuoria ja vanhuksia. Vaikka en allekirjoitakaan järjestön kristillisiä arvoja, tekee se tärkeää työtä. Kenenkään ei pitäisi elää valtaosaa elämästään yksinäisyyden kanssa.

Käy tänä jouluna sukulaisen luona, jota et ole nähnyt hetkeen, soita puhelu kaverille, josta et ole kuullut kuukausiin tai lähetä viesti Facebookissa lapsuudenystävälle, jonka kuulumisista et tiedä. Jokainen ansaitsee jouluunsa läheisyyttä ja lämpöä.

 

Jouluterveisin,
Jenni

 

Lue myös, kenelle Annukka ja Johanna lahjoittivat hyvää joulumieltä:

18.12.2017

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top