Johanna MOW

Hoi ihminen, oletko sä läsnä?

Okei, perushommaa: kaikki puhuvat nykyään siitä, kuinka kuka tahansa kuluttaja tai asiakas jaksaa keskittyä entistä lyhyemmän ajan – no, yhtään mihinkään. Somella on varmasti lusikkansa tässä sopassa, mutta oletko miettinyt, yritätkö enää edes itse vaikuttaa asiaan?

Tahti tuntuu kiristyvän koko ajan. Vauhtia piisaa niin töissä, vapaalla, somessa, sisällöntuotannossa ja samalla kun sinun pitäisi istua alas ja kuunnella, keskustella tai nauttia kahvikupponen kaverin kanssa, some vaatii huomiotaan. Mutta tarvitseeko tuota huomiota aina antaa?

Kun tunnit eivät enää riitä. Minulta kysytään tosi usein, että miten ihmeessä oikein ehdin tekemään sen kaiken mitä teen – tunnissa, päivässä, viikossa tai ylipäätään elämässä. Yksi tärkeimmistä opeista, jonka Proakatemialta aikoinaan tarttui matkaan, oli ymmärrys läsnäolosta. Läsnäolosta juuri siinä hetkessä juuri nyt. Läsnäoleminen mahdollistaa meille Hurjille sen, että pystymme tuottamaan timanttisia sisältöjä vauhdikkaimpinakin hetkissä.

Jos et keskity tarpeeksi pitkään siihen, mitä juuri sillä hetkellä olet tekemässä, tehokkuus ja laatu laskevat. Oli kyse sitten työnteosta tai laatuajasta kavereiden kanssa. Oletko valmis heittämään hukkaan sinulle tärkeän ihmisen tunteet, tapahtumat ja kokemukset? Pystytkö itsekään enää aidosti kokemaan mitään, jos et ehdi pysähtyä ja nauttia hetkestä.

Kuinka usein bongaat itsesi vastaamassa sähköpostiin silloin kun pitäisi laittaa asiakkaalle tarjousta tai ideoida uutta kamppista? Milloin viimeksi jätit vastaamatta WhatsApp-viestiin työpäivän aikana? Otatko asian kuin asian vastaan, oli hetki mikä tahansa? Asiat on syytä hoitaa ajallaan, mutta jokainen voi itse päättää rajansa ja pitää niistä myös kiinni. Kun keskittyy, niin silloin on keskityttävä. Älä luovu hetkeäsi, sillä vain sillä on merkitystä.

Meillä töitä tehdään usean erilaisen projektin kanssa. Työssä on tärkeää pystyä ottamaan oma aikansa kullekin projektille. Silloin flow on parhaimmillaan ja sisällöntuotanto soljuu. Älä päästä intensiivistä otetta karkuun – teitpä mitä hyvänsä. Kun työssä muistat olla läsnä, sinulle jää aika myös arkeen olla läsnä. Ja hei, jätä joskus se puhelin yöpöydälle ja lähde metsään halaamaan puita. Tekee hyvää.

Olen sitä mieltä, että kaikkein suurin syy siihen, että ihmisillä on kiire, tunnit eivät riitä ja tuntuu että aika on tiukalla, on läsnäolon puute. Multitaskaus on epätehokkainta mitä duunipäivänäsi voit tehdä. Mitä jos lukisit mailit vain kerran tai kaksi kertaa päivässä ja silloin keskittyisit siihen, että vastaat niistä jokaiseen, tai siirrät tehtävät siihen hetkeen, jolloin painit kyseisten asioiden parissa. Me Hurjat tekijät keskitymme hetkeen ja parhaassa flowssa pysyminen mahdollistaa ne hurjimmatkin ideat!

Anyone, kokemuksia?

20.5.2016

Hurja Media Oy | Y-tunnus: 2661687-4

Top